Koop biologische producten, het vordert de handel erin omdat de vraag groter wordt en de gezondheidsbaten zijn veel groter/breder dan bij regulier producten waar allerlei middelen worden gebruikt die ongezond zijn.

 

Gebruik gezonde vetten of om je salade aan te maken of om dingen mee te garen. Bepaalde vetten zijn schadelijk als ze boven een bepaalde temperatuur terechtkomen. Oliën/vetten die kunnen worden verhit zonder veel problemen te leveren zijn heldere olijfolie (bak olijfolie), dus niet de extra vierge, want die bevat bepaalde kleurenstoffen die niet tegen verhitting kunnen, gebruik deze liever bij dressings. Kokosolie of boter (ghee) zijn ook goede opties om bij verhitting te gebruiken. Grasboter en koudgeperste oliën hebben sowieso mijn voorkeur zowel bij het belegen van mijn brood als dressing bij salades.

 

Vermijd geraffineerde producten oftewel fabriekseten. Producten waar zware raffinage processen aan verbonden zijn om tot een accepteerbaar product te komen zijn alles behalve gezond. Door allerlei processen zijn deze producten zo goed als dood of zover omgezet, dat er weinig tot geen voedingsstof meer bevatten anders dan calorieën.

 

Houdt de maaltijd zo simpel mogelijk en de dag met zoveel verscheidenheid mogelijk. Een maaltijd met veel te veel verscheidenheid is voor de maagsappen bijna onmogelijk om zoveel enzymatische processen bij elkaar te krijgen om deze verschillende elementen verteerbaar te maken. Tevens voor je dunne darm het zo optimaal mogelijk op te kunnen nemen, is eenvoud een noodzaak. Vergelijk het met je internet browser, hoe meer tabbladen open zijn, hoe trager de proces wordt.

 

Als je je groente en fruit zelf snijdt bij de bereiding van je maaltijd, is het een hele slimme zet. Voorgesneden groente en fruit hebben allerlei nadelen zowel bacteriologisch als verlies van voedzaamheid. Deze omdat ze vaak gesneden worden en opgeslagen in gekoelde ruimtes, voordat ze in de productschappen terechtkomen. Dus i.p.v. hersendood te raken voor je tv buis, ga eens aan het werk in de keuken, geloof me is net meditatie en je wordt alleen maar beter van! Want Eten moet je.