Er zijn heel simpele dingen in het leven en één ervan is de voedingskeuzes die je dagelijks maakt. Om een serieuze reeks aan maaltijden samen te stellen hoef je geen hoog wiskunde te zijn en te kennen, al is alles universeel gezien afkomstig uit wiskunde berekeningen, wilt niet zeggen dat je dat ontcijferen moet om een alles omvattende reeks aan maaltijden in elkaar te zetten. Wel zijn er regels afkomstig uit natuurlijke processen waar je als je daar zijnde en gebruik van weet te maken een betere nuttiging/opname van een maaltijd kan bereiken.

Perfecte of super voeding is taboe, die bestaat niet, wat wel bestaat is voedzame voeding en/of vullende voeding. Anders gezegd je kunt je lichaam voederen of je lichaam vullen. Je hoeft maar in een supermarkt te kijken wat er aan vulmiddel te koop is en vergelijk het met hetgeen die als voeding voor lichaam en geest te koop wordt aangeboden “Je kan het pas zien als je het doorhebt”. Vanuit gaande dat alles dat er een verteringsproces door moet staan vervuiling/vrije radicalen (bulk) met zich meebrengt (anders hoefden we niet te poepen) is van belang dat je achterhaalt wat wel en wat niet slim is om als voeding te gebruiken.

De bulk afkomstig uit vezels in je voeding, is even belangrijk onderwerp, dit omdat je van miljoenen bacteriën ben gevormd en de bulk in je darmen (vezel) is net brood en spelen voor je darmflora, daar voederen darmbacteriën zich aan. In alle immuunbarrières komen bacteriologische processen voor. Je huid bevat bacteriën, je organen bevatten bacteriën, je darm is helemaal vol mee en je slijmen idem dito. Dus een steriele bestaan is alles behalve gezondheid bevorderend, maar alles dat de overhand krijgt, kan en is schadelijk voor je systeem.

Dingen wassen voordat je het nuttigt is geen overbodige proces.

https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2006/03/21/richtlijn-voor-de-vezelconsumptie